Ημέρα της Γυναίκας: Μην Την προσπερνάς…

Δώσε αξία! #Stand4Her

2018 και ο κόσμος είναι ακόμα δύσκολος αν είσαι γένους θηλυκού. Εκατομμύρια κορίτσια αδυνατούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, παλεύουν καθημερινά για τα αυτονόητα και υπομένουν όσα δε θέλουν να ζουν. Υπερβολή; Ναι και όχι…

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τις ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν στη βιομηχανία του Κινηματογράφου, και «γέννησαν» τις καμπάνιες «Time’s Up” και “Me Too”. Είδαμε όλες τις γυναίκες στα BAFTA Film Awards στο Λονδίνο να δείχνουν την υποστήριξη τους σε αυτές τις καμπάνιες, φορώντας μαύρα και στέλνοντας μηνύματα από σκηνής.

Είναι αυτές οι φωνές αρκετές; Υπερβάλλουμε όταν μιλάμε για «πάλη»;

Αν σκεφτείς αυτή τη γυναίκαι, ναι φαίνεται σα να υπερβάλουμε.

Είναι το κορίτσι που σπουδάζει, η γυναίκα που δουλεύει, το άτομο που μπορεί να κάνει επιλογές, να αναλάβει την ευθύνη τους και να ζήσει τη ζωή με μοναδικό τρόπο. Αυτό το κορίτσι φαινομενικά δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Υπάρχει όμως και αυτή τη γυναίκα…

Εδώ ξεκάθαρα δεν υπερβάλλουμε. Σκέψου σε τι ποσοστό ανά τον κόσμο τα κορίτσια στερούνται της δυνατότητας επιλογών.

Πέρα από όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι νέες γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να σπάσουν τους κανόνες και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στα όνειρα και τις επιλογές. Και το κάνουν! Τι εννοούμε;

Πάρε ως παράδειγμα τη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν. Είναι 20 ετών, έχει αγωνιστεί για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και η δράση της έχει κερδίσει την ομόφωνη διεθνή υποστήριξη. Η Μαλάλα είναι υπόδειγμα δύναμης και θάρρους και αποτελεί έμπνευση.

Η τη Λουτσία Μεντιζάμπαλ, μια 53χρονη γυναίκα από ένα προάστιο της Γουατεμάλας, η οποία διαμαρτυρήθηκε –αρχικά μέσω ενός απλού ποστ στο Facebook- για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ενέπλεκε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας της. «Ειρηνική διαδήλωση για να ζητήσουμε την παραίτηση της Ροξάνα Μπαλντέτι» είχε γράψει η Λουτσία, καλώντας όλους να ξεσηκωθούν. Η ανάρτησή της αναδημοσιεύτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το μήνυμα της εξέγερσης διαδόθηκε σε όλη την Γουατεμάλα. Μέσα σε δύο ημέρες 20.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στην διαμαρτυρία, ενώ στο Twitter κυριαρχούσε το hashtag #RenunciaYA (Παραιτήσου Επιτέλους).

Δε χρειάζεται να πας όμως τόσο μακρυά, σε άλλη Ήπειρο, σε άλλη χώρα. Δες δίπλα σου, στη γειτονιά σου, στο δρόμο σου, στη βόλτα σου. Σίγουρα κάποια γυναίκα αποτελεί για εσένα έμπνευση θάρρους και δύναμης. Μίλα γι αυτήν, μοιράσου την ιστορία της.

Μην προσπερνάς τη σημερινή μέρα. Μην Την προσπερνάς!

Let’s stand together for all women!

Γιατί οι γυναίκες ομορφαίνουν τον κόσμο και η πιο όμορφη γυναίκα είναι η ευτυχισμένη γυναίκα!

#StandForHer

 

Γίνε μέλος στην Avon:

Γίνε μέλος στην Avon: αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και απόκτησε πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr