ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: Μια μάχη που κερδίζεται

Η Πραγματικότητα…

Ο καρκίνος του μαστού αναφέρεται σε καρκίνο που αναπτύσσεται στους γαλακτοπαραγωγούς αδένες του μαστού ή στους γαλακτοφόρους πόρους που μεταφέρουν το γάλα. Διακρίνονται διαφορετικοί τύποι. Ανιχνεύεται με τη μέθοδο της μαστογραφίας. Οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, ορμονοθεραπεία, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Αυτό είναι. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο επιστημονικός ορισμός της πιο συχνής μορφής καρκίνου μεταξύ των γυναικών. Ρεαλιστές θα παραμείνουμε όμως αν ορίσουμε αυτήν την ασθένεια επίσης ως «ΦΟΒΟ». Μέγα φόβο! Εχθρό της δύναμής μας, φυσικής και πνευματικής. Συνώνυμο της προσωπικής συρρίκνωσης. Μπαμπούλα της θηλυκότητας και της ανεξαρτησίας.

Τα νούμερα είναι μια σκληρή πραγματικότητα, μια επώδυνη μαρτυρία. Στην Ελλάδα αναφέρονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 10 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι μόλις 5%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πόσο ελλιπής είναι η σχετική ενημέρωση μεταξύ των Ελληνίδων. Είναι ένα από τα είδη καρκίνου που επιφέρουν τους περισσότερους θανάτους ετησίως. Παρατηρείται εξαιρετικά σπάνια στους άνδρες, με περίπου 100 φορές μικρότερη συχνότητα συγκριτικά με τις γυναίκες και τα ίδια ποσοστά επιβίωσης.

… αντιμετωπίζεται!

Ωστόσο, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού χαρακτηρίζονται από πτωτική τάση από τις αρχές του 1990, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να εντοπίζονται στις γυναίκες κάτω των 50. Οι ερευνητές αποδίδουν την πτώση αυτή στην έγκαιρη διάγνωση μέσω μαστογραφιών καθώς και στις βελτιώσεις που έχουν επέλθει στις σχετικές θεραπευτικές αγωγές. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο του μαστού αυξάνεται συνεχώς.

Στην Avon η Εκστρατεία ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού ξεκίνησε ως μία ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας για άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Έγινε όραμα, στόχος και τελικά βαθιά ανθρώπινη πράξη αγάπης για τις γυναίκες της πατρίδας μας.

Τον Απρίλιο του 2010 η Avon και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έθεσαν κοινό τους στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού. Έτσι, η κινητή μονάδα μαστογράφου, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ψηφιακής μαστογραφίας, ξεκίνησε τις ροζ διαδρομές της σε ένα ταξίδι ζωής στις γωνιές της Ελλάδας. Έως και σήμερα, έχει επισκεφτεί περίπου 320 περιοχές, απομακρυσμένες πόλεις και χωριά και έχει πραγματοποιήσει 30.000 ψηφιακές μαστογραφίες. Την ίδια περίοδο, πολλαπλάσιος αριθμός γυναικών ενημερώθηκε για τον καρκίνο του μαστού, ενώ 780 γυναίκες έμαθαν έγκαιρα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να προστατεύσουν την υγεία και τη ζωή τους.

Άρα σημείωσε…

Ο φόβος δε σταματά το θάνατο,

σταματά τη ζωή.
Η πρόληψη και έγκαιρη

διάγνωση σώζουν ζωές.
Στήριξε και εσύ το έργο της κινητής μονάδας μαστογράφου.
‘Ελα να φτιάξουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για κάθε γυναίκα.

Κι αν νομίζεις ότι οποιαδήποτε δράση ή κίνησή σου «…δεν είναι και μεγάλη υπόθεση», κακώς! Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση! Και ΜΕΓΑΛΗ είναι κάθε γυναίκα που θα κληθεί να το αντιμετωπίσει, για τον εαυτό της ή για άλλη ή …για όλες.

 

  • Η Avon συγκεντρώνει χρήματα για την Eκστρατεία Eνάντια στον Kαρκίνο του Mαστού, ενισχύοντας τις διαδρομές της κινητής μονάδας μαστογράφου, μέσω της πώλησης ειδικών προϊόντων που φέρουν το σήμα της ροζ κορδέλας. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο avoncosmetics.gr
  • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Τσόχα 18-20 | 4ος όροφος | 115 21 Αθήνα | Τ. 210 6456713-5 cancer-society.gr

 

Γίνε μέλος στην Avon:

Γίνε μέλος στην Avon: αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και απόκτησε πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr