Τέλος στις ατέλειες της επιδερμίδας!

Ας μη γελιόμαστε… Δεν υποφέρουν μόνο οι έφηβοι από δερματικές παθήσεις. Η ακμή, τα σπυράκια και άλλες αιτίες προκαλούν στην επιδερμίδα μας δυσχρωμίες και ατέλειες. Τα καλά νέα είναι ότι με τη σωστή περιποίηση, είναι δυνατό να ελαχιστοποιηθούν όλα αυτά τα προβλήματα, να αποκτήσετε ένα πορσελάνινο δέρμα, και να μη χρησιμοποιείτε άλλα «φίλτρα» στις φωτογραφίες σας… Είστε έτοιμες να αναδείξετε την επιδερμίδα σας, απαλλαγμένη πια από ατέλειες;

Ακμή (ναι, δυστυχώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και μετά τα 40). Το πέρασμα του χρόνου, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, τα τρόφιμα, το άγχος … Τα πάντα επηρεάζουν το δέρμα μας! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ανάγκες του, να περιποιείστε σωστά και, κυρίως, καθημερινά. Το να έχετε πρόσωπο απαλλαγμένο από δερματικά προβλήματα είναι δυνατό, αλλά πρέπει να εφοδιαστείτε με τα καλύτερα όπλα και να πολεμήσετε με επιμονή. Είστε έτοιμες για …«πόλεμο» ενάντια στις ατέλειες;

Πεδίο μάχης: γνωρίστε τον εχθρό σας

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να καταλάβετε πώς λειτουργεί η επιδερμίδα σας και να ξεχωρίσετε τα θέματα. Τα σπυράκια δεν είναι απαραίτητα ακμή, ούτε κάτι από αυτά συνδέεται υποχρεωτικά με τα μαύρα στίγματα. Το κάθε «πρόβλημα» έχει δικά του χαρακτηριστικά.

Η ακμή συνηθίζεται στις λιπαρές επιδερμίδες. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση εκείνων των κηλίδων (ανοιχτών ή κλειστών, με μαύρο ή λευκό κεφάλι) που θέλετε συνεχώς να σπάσετε, ειδικά στο πρόσωπό σας (και ενδεχομένως και σε άλλα μέρη του σώματος). Παρόλο που πρωτοεμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία (συμπίπτει με την ανάπτυξη και τις ορμονικές αλλαγές), συχνά επιμένει και στην ενηλικίωση. Οι νεοεμφανιζόμενες ορμονικές αλλαγές, η κακή διατροφή, ορισμένα φάρμακα, η περιβαλλοντική ρύπανση ή το άγχος μπορούν να προκαλέσουν ανάκαμψη – ή ακόμη και έναρξη – αυτής της ταλαιπωρίας…

Τα σπυράκια, από την άλλη πλευρά, είναι εκείνες οι μικρές λευκές αιχμές που εμφανίζονται στο δέρμα συνήθως λόγω ενός φραγμένου πόρου από συσσώρευση σμήγματος, νεκρών κυττάρων ή μικροβίων. Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε (ακατάλληλη) στιγμή και ότι κανείς (κανένας τύπος επιδερμίδας) δεν είναι άτρωτος (ειδικά αν είναι να παρευρεθείτε σε κάποιο σημαντικό γεγονός, π.χ. στο… γάμο σας!).

Τα μαύρα στίγματα, όπως τα σπυράκια, εμφανίζονται όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μαζί με τη συσσώρευση σμήγματος στους πόρους, έρχονται σε επαφή με τον αέρα και τη περιβαλλοντική ρύπανση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσουν αυτό το μαύρο χρώμα. Αναπτύσσονται κυρίως στη μύτη, αν και μερικοί άνθρωποι βγάζουν και στο πηγούνι. Επίσης, φαίνεται αδύνατο να εξαλειφθούν τελείως … Υπάρχουν πάντα λίγα που επιμένουν πεισματικά!

Για να καταπολεμήσετε επιτυχώς όλα αυτά τα θέματα και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους, είναι σημαντικό να ξέρετε τον τύπο επιδερμίδας σας και να επιλέξετε τα σωστά καλλυντικά προϊόντα που θα ενσωματωθούν στην καθημερινή σας φροντίδα.

Καθημερινός αγώνας: Καταπολεμήστε τις ατέλειες με τους καλύτερους συμμάχους

Για να επιτεθείτε με αποφασιστικότητα στα συνηθισμένα προβλήματα της επιδερμίδα, το κλειδί είναι να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης που, εάν γίνεται με συνέπεια, θα βελτιώσει σημαντικά την επιδερμίδα σας… Και, το σημαντικότερο, μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο σπίτι σας!

Καθαρίστε την επιδερμίδα:

Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ημέρας, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας για να απελευθερώσετε συσσωρευμένους ρύπους και να εξαλείψετε τα νεκρά κύτταρα, τις τοξίνες, τα πιθανά υπολείμματα μακιγιάζ … όλα όσα συλλέγονται στο δέρμα σας και στους πόρους! Η διατήρηση καθαρής επιδερμίδας διευκολύνει επίσης την οξυγόνωση και εμποδίζει το φράξιμο των πόρων.

Εάν έχετε λιπαρή, επιρρεπή σε ακμή επιδερμίδα ή εάν εμφανίζετε σπυράκια ή κηλίδες, χρησιμοποιήστε ένα καλό καθαριστικό προσώπου για να απομακρύνετε τα σπυράκια και να αποτρέψετε νέες εστίες. Αυτός ο τύπος προϊόντος, εκτός από τον έλεγχο της περίσσειας λιπαρότητας, διατηρεί το δέρμα σας καθαρό και υγιές.

Απολέπιση επιδερμίδας:

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να έχετε δέρμα φρέσκο, καθαρό και υγιές. Αλλά προσέξτε τα επιθετικά απολεπιστικά που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας! Επιλέξτε ένα προϊόν κατάλληλο για τον τύπο επιδερμίδας σας και εάν έχετε μεικτό προς λιπαρό δέρμα, επιλέξτε κάτι που διατυπώνεται ρητά ως κατάλληλο για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ποτέ χωρίς την ενυδατική σας:

Κάτι που επίσης δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή σας φροντίδα είναι η ενυδάτωση, τουλάχιστον κάθε πρωί. Για να το πετύχετε, επιλέξτε μια κρέμα προσώπου που ελέγχει τη λιπαρότητα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά να μειώσετε σημαντικά το μέγεθος των πόρων. Επιπλέον, με την ενυδάτωση του προσώπου, θα διευκολύνετε τη διόρθωση των ρυτίδων και θα εξομαλύνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Χρησιμοποιείτε στυπτικό προϊόν, κάθε μέρα:

Αυτό είναι ένα άλλο βήμα-κλειδί αν θέλετε να ξεχάσετε σπυράκια και άλλες ατέλειες. Η στυπτική λοσιόν είναι ένα προϊόν που βοηθά στην εξάλειψη, αλλά και την επανεμφάνισή τους. Η καθημερινή εφαρμογή συμβάλλει στην εξάλειψη της υπερβολικής λιπαρότητας και άλλων ρύπων – μια ρουτίνα πολύ αναζωογονητική για την επιδερμίδα σας, είτε έχετε, είτε δεν έχετε σπυράκια.

Μάσκες:

Οι μάσκες μπαίνουν στον κατάλογο των προϊόντων υψηλής ανάγκης (και αποτελεσματικότητας) και στόχο έχουν να επιτεθούν και να καμουφλάρουν αυτά τα κοινά προβλήματα. Κάποια συστατικά όπως η ρετινόλη, τα γλυκολικά και τα σαλικυλικά οξέα, απολεπίζουν και μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλεί προβλήματα όπως η ακμή, και είναι η κορύφωση μιας καλής περιποίησης για την επίτευξη υγιούς επιδερμίδας. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές; Μία μαύρη μάσκα με άργιλο, ένα συστατικό που απορροφά αποτελεσματικά τη λιπαρότητα ενώ αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και λεία. Ή ότι πιο καινοτόμο κυκλοφορεί για τον καθαρισμό των πόρων, μία επαγγελματική υγρή μάσκα, που εφαρμόζεται υγρή και αφαιρείται σα φιλμ όταν στεγνώσει. Απομακρύνει αμέσως λιπαρότητα και ρύπους που συσσωρεύονται στους ανοιχτούς πόρους του δέρματος. Εφαρμόζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και είναι η καλύτερη αγωγή, για να κάνετε στο σπίτι επαγγελματική περιποίηση.

Φυτικά συστατικά στα χέρια σας:

Όπως καταλαβαίνετε, με λίγη επιμονή, καθημερινή φροντίδα και τα σωστά προϊόντα, μπορείτε εύκολα να κρατήσετε τα σπυράκια και τις ατέλειες μακριά. Ακόμα κι αν προτιμάτε φυσικά προϊόντα και απολαμβάνετε να φτιάχνετε τις δικές σας κρέμες ή / και μάσκες, είναι εύκολο! Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν λίγο, οι θεραπείες στο σπίτι όπως μια κρέμα αλόης ή μια απλή μάσκα μελιού και γιαουρτιού μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει απαλλαγμένο από ατέλειες.

Σπιτική κρέμα αλόης:

– 1 κουταλιά της σούπας χυμός Αloe Vera.

– 3 κουταλιές της σούπας ζελέ Aloe Vera (από τη γλάστρα σας ή από το εμπόριο, κυκλοφορεί σε μπουκάλια περιεκτικότητας 99,9 %)

– 5 σταγόνες ροδόνερο.

Μετά τη μάχη:

Θυμηθείτε, το άγχος, η ρύπανση, τα ανεπαρκή προϊόντα ομορφιάς, η κακή διατροφή και φυσικά ο οργανισμός σας, είναι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση ακμής και ατελειών στο πρόσωπο. Επομένως, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα μυστικά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας:

  • Ποτέ μην βγείτε έξω χωρίς προστασία από τον ήλιο
  • Τρώτε υγιεινά
  • Ενυδάτωση (εσωτερικά και εξωτερικά). Είναι θεμελιώδους σημασίας
  • Άσκηση
  • Καλός ύπνος
  • Εξάλειψη του στρες
  • Μην καπνίζετε
  • Όχι υπερβολικό αλκοόλ
  • Επιλέξτε με προσοχή τα προϊόντα μακιγιάζ (αν είναι υποαλλεργικά, ακόμα καλύτερα).

 

Γίνε μέλος στην Avon:

Γίνε μέλος στην Avon: αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και απόκτησε πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr