6 «δοκιμασμένα» κόλπα για να διαρκεί το καλοκαιρινό σας άρωμα

Το να διατηρήσετε το δροσερό σας άρωμα μία ολόκληρη καλοκαιρινή μέρα, δεν είναι τόσο περίπλοκο. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές, και μοιραζόμαστε μαζί σας την …τέχνη των αρωμάτων!

Κάθε “beauty junkie” γνωρίζει ότι το άρωμα ορίζει μια γυναίκα, γιατί – αν και ασυνείδητα – παραμένει στη μνήμη. Όταν βρίσκετε το “δικό” σας άρωμα, την … αέρινη υπογραφή σας , η διάρκεια είναι η κύρια ανησυχία σας. Σήμερα στόχος είναι να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την απόδοση του καλοκαιρινού σας αρώματος. Για να το πετύχετε, θα σας αποκαλύψουμε 3 καλά κρυμμένα μυστικά: τα αρώματα μπορούν να προσαρμόζονται για να ενισχύουν, να συνδυάζουν και να ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας με έναν εύκολο τρόπο και με φανταστικό αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι πρέπει να διατηρείτε το καλοκαιρινό άρωμά σας όσο το δυνατόν περισσότερο! 1. Χρησιμοποιήστε μια πλήρη σειρά Αν θέλετε να ενισχύσετε ή να αποσαφηνίσετε τη μυρωδιά του καλοκαιρινού σας αρώματος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μην χρησιμοποιείτε αφρόλουτρο ή κρέμα σώματος με διαφορετική μυρωδιά από το άρωμα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα από την ίδια σειρά, καθώς θα ενισχύσουν το άρωμά σας. Στην ιδανική αυτή περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμόσετε τη λοσιόν σώματος λίγο πριν βάλετε το άρωμα. Αυτό θα αποτρέψει τη γρήγορη εξάτμιση.

Δοκιμάστε το “Layering”

Η νέα τάση στην ενίσχυση αρωμάτων είναι το λεγόμενο “layering”. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου αρώματος, συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά αρώματα. Είναι ο ταχύτερος (και πιο οικονομικός) τρόπος να αποκτήσετε ένα δικό σας, μοναδικό άρωμα, που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε! Φορέστε ένα διαφορετικό άρωμα, πριν από το καθημερινό σας. Αυτό και μόνο μπορεί να μετατρέψει το συνηθισμένο σας άρωμα σε ένα νέο, μοναδικό, ιδιαίτερο. Κατάλληλο για μια ξεχωριστή βραδιά ή για μια ειδική περίσταση. Το μυστικό? Για να προκύψουν ταιριαστές νότες, επιλέξτε αρώματα από συναφή οσφρητική οικογένεια. Υπάρχουν συνδυασμοί που αποδίδουν τέλεια, όπως τα γλυκά με τα γλυκά, τα λουλουδάτα με τα φρουτώδη, τα φρουτώδη με τα «πράσινα» ή τα ξυλώδη με τα πικάντικα.

Είναι απλά αρώματα που μπορούν να συνδυαστούν για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να «παίξετε», συνδυάζοντας κρέμα σώματος ή σπρέι σώματος. Χρησιμοποιήσετε ως βάση το καλοκαιρινό σας άρωμα και προσθέστε μια άλλη αγαπημένη νότα. Θα είναι μοναδικό και όλοι θα παρατηρούν αμέσως την παρουσία σας, αφού το άρωμά μας είναι το πρώτο πράγμα που διαχέεται στην ατμόσφαιρα, αφήνοντας ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό συναίσθημα.

Φορέστε άρωμα στα σωστά σημεία

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το καλοκαιρινό σας άρωμα όλη μέρα, η καλύτερη συμβουλή είναι να το φορέσετε στα σωστά σημεία. Πού; Εννοούμε τους καρπούς, τους αγκώνες και το λαιμό σας, ακόμα και πίσω από τα γόνατά σας και τους αστραγάλους (αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό το καλοκαίρι!).

Το τέλειο κόλπο; Ψεκάστε λίγο απευθείας στα μαλλιά σας, καθώς έχουν μοναδικό χάρισμα στο να διαχέουν το άρωμα.

Η συμβουλή μας; Ποτέ μην τρίβετε τους καρπούς μετά την εφαρμογή του αρώματος. Θα αναγκάσετε τις κορυφαίες νότες να εξαφανιστούν γρηγορότερα και το άρωμά σας δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Το άρωμα πρέπει να εφαρμόζεται στα σημεία παλμών, εκεί όπου η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη, ώστε να εξατμίζεται πιο αργά. Επίσης το ιδανικό σημείο για να βάλει κανείς άρωμα, δεν είναι το ίδιο για άνδρες και γυναίκες. Ενώ οι καρποί και ο αυχένας είναι τα προτεινόμενα σημεία για τις γυναίκες, για τους άνδρες είναι προτιμότερο το στήθος και ο λαιμός, πίσω από τα αυτιά και γύρω από το μουστάκι (αν θέλετε να απολαύσετε το άρωμα χωρίς να είναι πολύ δυνατό).

Αποθηκεύστε σωστά το καλοκαιρινό σας άρωμα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης. Μετά από λίγο, το άρωμα αρχίζει να σκουραίνει και μειώνεται η ποιότητά του. Για να κρατήσετε το άρωμά σας δυνατό με την πάροδο του χρόνου, και για να μπορέσετε να το βάλετε και του χρόνου, σας συνιστούμε να φυλάξετε το μπουκάλι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και μακριά από κλιματισμό ή θέρμανση. Ποτέ στο ψυγείο – αλλά ούτε και στο μπάνιο! Δημιουργήστε μια ειδική γωνιά στο δωμάτιό σας.

Κρατήστε μία αίσθηση από τις καλοκαιρινές μυρωδιές

Ποτίστε λίγο ύφασμα με το καλοκαιρινό σας άρωμα και φυλάξτε το σε αεροστεγείς σακούλες. Μέσα στη ντουλάπα ή, αν το κάνετε μικρό, στο πορτοφόλι σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αγγίξετε το άρωμα σας καθώς περνάει η μέρα και είναι ευκολότερο από το να μεταφέρετε ολόκληρο το μπουκάλι, ή να ψεκάζετε παντού.

…Ένα βήμα παραπέρα

Καλύψτε τα συρτάρια σας με λεπτό χαρτί και στη συνέχεια ψεκάστε με το καλοκαιρινό σας άρωμα πάνω τους. Τα ρούχα σας θα μυρίζουν απλά υπέροχα!

Συμβουλή. Βάλτε λίγο άρωμα στο μαξιλάρι σας και …κοιμηθείτε καλύτερα.

Έτοιμη?

Γίνε μέλος στην Avon:

Γίνε μέλος στην Avon: αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και απόκτησε πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr