Tα 10 καλύτερα μαθήματα που πήραμε από τη μητέρα μας

Δε γίνεται να είμαστε περισσότερο περήφανες για τη μαμά μας! Είναι η καλύτερή μας φίλη, η δασκάλα, ο πιο έμπιστος άνθρωπός μας! Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι, για τους οποίους η μαμά είναι η καλύτερη. Δεν μπορούμε να τους γράψουμε όλους. Ωστόσο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε τα 10 καλύτερα μαθήματα που σας δίδαξε για τη ζωή.

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη σε εκείνη, γιατί ο Μάιος είναι ο μήνας των όμορφων λουλουδιών, των έντονων χρωμάτων και της χαράς. Και η «ουσιαστική» μάνα, αξίζει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα! Είναι ο δυνατός πυλώνας που σας προσφέρει πάντα αγάπη άνευ όρων και αιώνια υποστήριξη. Αυτά είναι τα μαθήματα που σας δίδαξε ασυναίσθητα και θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή. Διαβάστε παρακάτω και δείτε ότι έχετε πολλούς λόγους για να την ευχαριστείτε.

1.Αγάπη για τον εαυτό σας: Είναι αλήθεια, ότι σας έμαθε να σέβεστε τους άλλους και να νοιάζεστε. Αλλά έκανε κι ότι καλύτερο μπορούσε, για να σας μάθει να εκτιμάτε την αξία της προσωπικότητάς σας! Όταν πιστεύατε, ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, ήταν εκεί και σας υποστήριζε με ζεστές λέξεις: «Μη σταματάς! Μπορείς να τα καταφέρεις! Είσαι παραπάνω από ικανή για να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις!». Έτσι απλά, αυτή η φωνή σας γεμίζει αγάπη στο λεπτό και σας ανατροφοδοτεί με θετική ενέργεια, για να μπορέσετε να συνεχίσετε! Φυσικά, δεν θέλετε να απογοητεύσετε τον μεγαλύτερό σας οπαδό!

2.Άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη. Σας αγάπησε από την πρώτη στιγμή που έμαθε ότι υπάρχετε και πάντα, ότι κι αν γίνει, θα σας προσφέρει ένα χέρι βοηθείας και υποστήριξης. Αξίζει να την ευχαριστήσετε που σας έδωσε αυτή την αίσθηση της αγάπης και της δέσμευσης, την οποία χρειάζεστε σε όλη τη ζωή σας, καθημερινά. To αξιοσημείωτο είναι, ότι έχει αποδειχθεί, ότι τα παιδιά επαναλαμβάνουν τη συμπεριφορά των γονιών τους και δείχνουν τις ίδιες αξίες που διδάχτηκαν στην παιδική τους ηλικία σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

3. Ελευθερία και ανεξαρτησία: Ποιά δεν έχει ακούσει τη μαμά της να λέει «μπορείς», «κάντο», «ταξίδεψε», «κατέκτησε τον κόσμο»; Ξέρει, ότι μια ελεύθερη, αποφασισμένη, ανεξάρτητη γυναίκα που έχει τη δύναμη της επιλογής στη ζωή της είναι ένα χαρούμενο και γεμάτο άτομο και αυτό φαίνεται παντού. Γι’ αυτό, κρατάει όλους τους φόβους της μακριά από σας και σας ωθεί να μεγαλώσετε, να σπουδάσετε, να ταξιδέψετε, να γνωρίσετε νέα πράγματα, να αναπτύξετε τον εαυτό σας προσωπικά και επαγγελματικά..

4. Το παρελθόν είναι απλά παλιό: Όλοι έχουμε περάσει δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν, ποιος δεν έχει; Αλλά η μαμά μας ήταν πάντα εκεί να μας πει, ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα και δίνει τις καλύτερες απαντήσεις στη ζωή. Πόσο σοφή είναι! Τώρα, ξέρετε, πως ό,τι σας έκανε να υποφέρετε στο παρελθόν είναι απλά ένα παλιό γεγονός και δε σας βασανίζει πια… Επιπλέον, η αποτυχία δεν είναι λάθος, όταν μαθαίνεις από αυτήν. Θυμάστε πάντα τα λόγια της «η ζωή είναι μια διαρκής διαδικασία μάθησης» ή «κάθε εμπόδιο για καλό». Πόσο δίκιο έχει…

5. Συναισθηματική δύναμη: Σας έμαθε, ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που θα σας σταματήσει από το να γίνετε η γυναίκα που θέλετε! Είναι δυνατή σαν βράχος, πέφτει, σηκώνεται και συνεχίζει σαν αληθινός μαχητής, σαν super woman για εσάς, ακόμα και για άλλους! Θυμηθείτε, ότι αν η καλύτερή σας δασκάλα μπορεί να το κάνει, φυσικά μπορείτε κι εσείς!

6. Υπευθυνότητα: Είναι η καλύτερη στο να σας διδάξει, ότι οι αποφάσεις έχουν συνέπειες και είστε 100% προετοιμασμένες για αυτό. Αν και δεν υπάρχουν καλές ή κακές αποφάσεις, τώρα γνωρίζετε, χάρη σε αυτή, ότι δεν είστε απλά παρατηρητές στη ζωή, αλλά δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα, βασισμένη στις αποφάσεις που πήρατε και περιμένετε τις επιπτώσεις. Αυτό ουσιαστικά είναι η ζωή: αιτία και αποτέλεσμα!  

7. Η τελειότητα είναι μύθος: Αυτή είναι η συνταγή της δυστυχίας και η μαμά σας το ξέρει καλά. Έτσι, κάθε φορά είναι εκεί, για να σας επαναφέρει στην πραγματικότητα, όταν θέλετε να είναι όλα ρόδινα. Σας έμαθε να είστε αληθινές και να παραμένετε ρεαλίστριες, όταν μη αναμενόμενα πράγματα συμβαίνουν και απλά πρέπει να τα αποδεχτείτε με γενναιότητα.

8. Η σοφία έρχεται με την ηλικία: Η μαμά σας ξέρει καλύτερα! Και μη δοκιμάσετε να την αμφισβητήσετε! Τώρα, καταλαβαίνετε τις γνωστές προειδοποιήσεις της, «στο είχα πει», «θα καταλάβεις, όταν μεγαλώσεις» ή «δεν υπάρχει τίποτα που θα κάνεις που δεν το έχω κάνει ήδη στην ηλικία σου» και συμφωνείτε, ότι έχει απόλυτο δίκιο! Ήταν στην ηλικία σας και έχει βρεθεί στην ίδια θέση νωρίτερα, τώρα έχει τη γνώση και την εμπειρία, γι’ αυτό ακούστε τη. Προσπαθεί να σας αποτρέψει από τα ίδια λάθη.

9. Πίστη: Η μητέρα κρατάει τα μυστικά μας καλύτερα από τον καθένα, γιατί είναι η πιο πιστή και διακριτική φίλη μας! Όταν της λέτε να μη πει τίποτα στον πατέρα σας ή τα αδέρφια σας, ξέρετε, ότι θα κρατήσει το λόγο της και θα σας δώσει μια χρήσιμη συμβουλή που θα σας βοηθήσει με κάποιο μεγάλο πρόβλημα (…ή και μικρό).

10. Σεβασμός: Από εκείνη ακούσατε, ότι όλοι έχουν φωνή και κάτι να πουν και αξίζουν να ακουστούν, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετική είναι η γνώμη τους από τη δική σας. Χάρη σε αυτή, είστε ένας ανοιχτός άνθρωπος και μπορείτε να προσαρμόζετε και να μοιράζεστε τις ιδέες σας με σεβασμό.

Συνοψίζοντας, η μαμά σας είναι απλά η καλύτερη! Ξέρει, ότι είστε μοναδική και σας λατρεύει για αυτό που είστε. Και αισθάνεστε το ίδιο για εκείνη, ακόμα και αν δεν το λέτε πολύ συχνά. Πρέπει να το θυμάστε αυτό κάθε μέρα, αλλά σήμερα, ευχαριστείστε την περισσότερο από ποτέ, που είναι το φως που σας οδηγεί και που σας δίδαξε όλα τα «μικρά» και «μεγάλα» της ζωής…!

 

Γίνε μέλος στην Avon:

Γίνε μέλος στην Avon: αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και απόκτησε πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr